Psychohulp Nieuws

Met Seks en relatieproblemen naar een psycholoog

Uitermate kwetsbaar

Het bedrijven van de liefde is het meest kwetsbare dat 2 mensen elkaar kunnen geven, de taal van de liefde bedrijven kunnen we dan ook wel kwetsbaar noemen. Volledig naakt is al kwetsbaar en puur als het maar kan zijn, samen geef je elkaar genegenheid, veiligheid en genot. De taal van intieme momenten terwijl je elkaar streelt en zoent is zo kwetsbaar als je kunt zijn als mens. Zo mooi als seks kan zijn zo lastig kan het ook zijn. Door de kwetsbaarheid die het met zich mee brengt kan het je diep raken en is het mogelijk dat er wanneer de taal niet helemaal goed word gesproken iets mis loopt tussen 2 mensen.

Elkaar niet verstaan.

Je connect niet echt met elkaar en draait rondjes rondom elkaar in patronen van verwachtingen, teleurstellingen. Gevoelens zijn niet makkelijk uit te leggen en benoemen. Hierdoor ontstaat een spanning en kun je opzien tegen fysiek en intiem contact met elkaar. Wanneer je elkaar niet verstaat kan een heel fijn en breekbaar iets breken en kun je je heel eenzaam in je gesprek met elkaar gaan voelen.

Jezelf wijs maken dat er niks aan de hand is.

In de meeste gevallen word er druk gezocht naar een reden voor de achteruitgang in het intieme leven. De drukke carriere, de kinderen, etc krijgen al snel de schuld. Natuurlijk zou het zo moeten zijn dat hoe druk en moe je je ook voelt je altijd tijd en ruimte zou moeten willen voor je maatje, je vriend, je liefde en het uitdrukken van deliefde als een verlangen en ontspanning met enthousiasme tegemoet zien. Je maakt tijd voor alles in je leven… de kidneren, familie een opleiding en baan, sport en vrienden maar tijd om de liefde van je leven te laten voelen hoeveel je echt van hem of haar houdt daar is het te druk voor? Wie houdt je dan voor de gek?

Praat met elkaar, het helpt echt!

Wanneer je de fysieke taal niet langer spreekt met elkaar en je langzaam vergeet hoe liefdevol en teder je samen was dan gaat het mooiste dat tussen 2 mensen kan bestaan verloren. Hierdoor zal het niet alleen in bed koud aan voelen maar ook het vertrouwen in het dagelijks leven dat je zo nodig hebt  van elkaar zal langzaam aan vertroebelen en je voelt je steeds meer alleen staan. En dan lijkt er ineens geen weg meer terug.

Er is altijd een weg, het zal een weg zijn die niet altijd makkelijk is en je zult samen wat hindernissen moeten nemen maar waar liefde de basis is zal altijd de zon weer doorbreken.
Een psycholoog kan een goed gesprekpartner zijn om als objectieve partij een gesprek te sturen en zonnodig handvaten te bieden bij het zoeken naar een nieuwe weg om samen in te slaan. Patronen die vervangen moeten worden door nieuwe maar ook inzicht en spiegeling kunnen daarbij van grote hulp zijn.